BLACK FRIDAY AKCIJA VSI IZDELKI SO ZNIŽANI KAR ZA 20%!

    • Ni izbranih izdelkov

BLACK FRIDAY AKCIJA VSI IZDELKI SO ZNIŽANI KAR ZA 20%!

    • Ni izbranih izdelkov

VRSTE KONOPLJE

Z ozirom na zelo stare tradicije pridelovanja konoplje so se pridelovalci vedno trudili, da bi našli idealne sorte in jih nenehno razvijali. Predvsem v 20. stoletju se je izredno povečal obseg pridelave, kar je povezano predvsem s tehničnimi inovacijami. Dosežek tega je neverjetno veliko število različnih vrst konoplje, pri čemer ima vsaka od njih svoje posebne kvalitete.

Dve najbolj znani vrsti sta Cannabis indica in Cannabis sativa. Konoplja Cannabis indica izvira iz južnoazijskega področja. Ta rastlina je relativno majhna, ima temnozelene liste in visoko vsebnost THC. Domovina navadne konoplje (Cannabis sativa) pa so predvsem zahodne regije, njena vsebnost THC je nizka in iz njih gojijo vrste, ki se danes uporabljajo kot uporabne rastline (industrijske rastline). V EU je vse skupaj dovoljenih 52 vrst rastline konoplje. Poleg tega obstajajo še mnoge vrste, ki so nastale s križanjem indijske in navadne konoplje in so označene kot hibridne vrste.

Med najbolj znane kanabinoide spadata psihoaktivni tetrahidrokanabinol (THC) in kanabidiol (CBD), ki ni psihoaktiven in vsebuje 100% legalnih nepsihoaktivnih snovi in ne povzroča omamljenosti.

Oba imata potencial, ki je tudi znanstveno dokazan.