BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 50EUR

    • Ni izbranih izdelkov

BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 50EUR

    • Ni izbranih izdelkov

Konopljina moka

  • Showing all 1 result

OSNOVNE INFORMACIJE O PEKI S KONOPLJINO MOKO

Ljudje vedno bolj skrbijo za zdrav življenjski slog, h kateremu spada uravnovešena in zdrava prehrana. Če se želimo sami preizkusiti v kuhinji, lahko postane zdrava peka in peka s konopljino moko pravi izziv. Konopljina semena in olje lahko vključimo v različne recepte, pri konopljini moki pa to ni čisto enostavno. Je pa konopljina moka nadvse zdrava. Vsebuje minimalno ogljikovih hidratov, a veliko več beljakovin in manj kalorij kot navadna pšenična moka.

Konopljine moke pšenična moka ne more nadomestiti, ker ne vsebuje lepljivih beljakovin, ki jih potrebujemo kot vezivo za testo. Razen tega je konopljina moka po okusu malo grenkejša in ima višjo vsebnost maščob. Zato se priporoča, da le 10–30 odstotkov količine moke nadomestite s konopljino moko. V testo lahko dodamo tudi med, da nevtralizira grenek okus. Kdor hoče od zdrave konoplje pridobiti še več, lahko v testo doda konopljina semena. To da celoti oreškast okus.

Tudi peka s polnozrnato moko je malo bolj zapletena kot z belo moko. Kljub temu se tega ne prestrašite, saj je kruh ne le okusnejši, temveč tudi veliko bolj zdrav. Polnozrnata moka vsebuje vitamine in minerale iz zunanje ovojnice zrnja, ki je zmleto v celoti. Nase veže več tekočine kot pšenična moka, zato naj bi peki dodali približno 20 odstotkov več tekočine kot pri beli moki. Testo je navadno malo »težje« in ne tako puhasto. Za peko s konopljino oz. polnozrnato moko potrebujemo nekaj več potrpljenja in vaje, a trud se izplača – telo vam bo hvaležno.