Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 50 EUR.

    • Ni izbranih izdelkov

Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 50 EUR.

    • Ni izbranih izdelkov

Konopljin čaj

  • Showing all 1 result

BIO KONOPLJIN ČAJ HANAFSAN – POSEBEN ČAJNI UŽITEK

100 % naravni konopljin čaj je iz najfinejših konopljinih listov in cvetov iz nadzorovane biološke pridelave, na človeka dobro deluje in ga pomirja. Zanj je uporabljena izključno v EU dovoljena industrijska konoplja. Priporočamo 6 g bio konopljinega čaja, ki ga prelijemo z vročo vodo in ga pustimo stati od pet do sedem minut. Kdor želi, lahko čaj meša tudi z drugimi zelišči. Pripravljen konopljin čaj je močne zelene barve in blagega okusa. Hanafsan bio konopljin čaj je najboljši, ko je še vroč. Dlje ko čaj stoji, intenzivnejši je okus. Z variiranjem časa in uporabljene količine posušenih konopljinih listov lahko intenzivnost dobro uravnavamo. Če želite čaj sladkati, priporočamo med, ki nežno aromo konoplje prijetno podkrepi.

AROMATIČEN IN DOBRODEJEN

Zgodovina tega čaja sega k zeliščarju in kitajskemu cesarju Sheng Nungu v leto 2727 pr. n. št. Tedaj je bila uporaba čaja prvič dokumentirana. Sheng Nung je bil tudi prvi, ki je opisal medicinsko uporabo konoplje. Uporabljali so jo na različne načine, tako za ritualne kot za medicinske namene. V indijskih Vedah, napisanih med 2000 in 1400 pr. n. št., je konoplja vsepovsod prisotna. Skladno z naukom Ved je Bhang, kar v Indiji pomeni konoplja, ena izmed petih svetih rastlin in v njenih listih naj bi živel angel varuh. Priprava čaja je bil pravi pravcati obred in znak posebnega spoštovanja. Danes pa so pripomočki, ki jih potrebujemo za ceremonijo, čisto običajni predmeti. Prvi čajnik so uporabili že leta 1492. Bil je iz žgane neglazirane gline in izdelan v Yi-Xingu, kitajskem mestu v južni provinci Jiangsu v delti reke Jangce, kjer še danes tradicionalno izdelujejo čajnike. Čajna vrečka je naključna iznajdba iz leta 1908. Da bi vzorce čaja poslal strankam, je newyorški trgovec s čajem Thomas Sullivan napolnil čaj v male svilene vrečke. Stranke so jih na kratko potopile v vodo, ker so predvidevale, da je bilo tako mišljeno in ta način uporabe čajnih vrečk se je obdržal vse do danes.

STE VEDELI?

Ni vse, kar se imenuje čaj, pravi čaj. Pravi čaj ima podoben učinek kot kava, saj je čajna učinkovina tein zelo podoben kofeinu. V kitajski tradicionalni medicini so ga uporabljali kot zdravilo proti astmi, angini pektoris in proti žilnim obolenjem. Posebej zdravilen je nepražen zeleni čaj. Čaj močno poviša raven serotonina v možganih. Tudi priljubljenost in pestrost zeliščnih in sadnih čajev nimata meja. Poleti ohlajeni čaji poskrbijo za osvežitev in dobro počutje, pozimi pa ustvarijo domačnost, toplino od znotraj, mir in občutek udobja. Zeliščni čaji prinašajo dobrodejne minerale, vitamine, elemente v sledovih in druge rastlinske snovi. Med njimi so tudi kanabinoidi, ki jih najdemo v konopljinem čaju.

VIRI:
Meško, B. K. (2015). Konoplja, zavest in zdravje. Ljubljana: založba ARA.